Ватрогасац који је гасио пожар у "Електрокрајини" пребачен на УКЦ

ГС
Foto: Велибор Трипић

Бањалука - Осам особа, од којих један ватрогасац, збринуто је у Хитној помоћи због пожара у згради „Електоркрајине“ у Бањалуци.

Потврдила је ово докторица Нада Бањац, начелник Службе хитне медицинске помоћи те додала да је ватрогасац пребачен у Универзитетски клинички центар Републике Српске.

- Он је, поред гушења од дима, имао висок притисак и бол у грудима - рекла је Бањчева.

Укупно се седам гостију из хотела јавило у Хитну помоћ.

- Први позив је услиједио у 10.25 часова од стране рецепционерке хотела "Босна", која је рекла да се један гост хотела лоше осјећа, нагутао се дима и тешко дише. То су били гости хотела са првог спрата, радило се о глумцима из Новог Сада и њима је брзо дим ушао кроз отворене прозоре у собе - рекла је Бањчева.

Она је рекла да је једно лице још на опсервацији, остали су добро, прегледани, збринути и отпуштени, навела је докторица.

 - Наша екипа је на лицу мјеста ако би затребала интервенција ватрогасцима или некоме од лица који учествују у гашењу пожара - изјавила је она.

Подсјећамо, јутрос је избио пожар на првом спрату "Електрокрајине" у центру Бањалуке, који се потом проширио и на сусједни хотел "Босна". Пожар је, у међувремену, стављен под контролу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана