Ватра букти у Федерацији БиХ, али и даље одбијају помоћ Београда

РТРС
Ватра букти у Федерацији БиХ, али и даље одбијају помоћ Београда

Већ други дан ватрогасци у Федерацији боре се са ватреном стихијом. Чекајући тражену помоћ хеликоптера из Сарајева ватрогасци из Мостара успјели су да локализују пожар, док жариште на подручју Бугојна не јењава.

На гашењу тог пожара ангажован је хеликоптер Оружаних снага БиХ. На пружање помоћи приликом оваквих ситуација, због блокирања од стране бошњачких кадрова, још чека хеликоптер који је понудила Србија. Док Федерација гори, министар иностраних послова Елмедин Конаковић по повратку из Америке, жели да у потпуности оконча сарадњу полиције Српске и федералних кантона са полицијом Србије и Хрватске.

Пожари у Федерацији БиХ. На подручју Бугојна ватра је захватила 50 хектара шуме. Због неприступачности терена и опасности од мина, ангажован је хеликоптер Оружаних снага БиХ. Тиме се похвалио и министар одбране Зукан Хелез, обилазећи пожариште на територији града у којем живи, иако остаје нејасно ко је одобрио употребу хеликоптера.

Опасност од ширења пожара код Бугојна је велика. Увјерили су се у то из Хеликоптерског сервиса Републике Српске, који су извршили извиђање терена. Из Федерације нису тражили помоћ Српске. Директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић каже да би уз помоћ хеликоптера које нуди Србија дјеловање било најефикасније, пише РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана