Oчај кћерке Дејана Пантића: Нико не зна гдје је мој отац, чак ни Еулекс

ГС
Oчај кћерке Дејана Пантића: Нико не зна гдје је мој отац, чак ни Еулекс

ПРИШТИНА - Ивана Пантић, кћерка ухапшеног полицајца Дејана Пантића изјавила је јутрос за српске медије да породица и даље нема никакве информације о њему.

- Немамо никакве информације, ни где је, ни како је, нити да ли је добио своју адекватну терапију. Он је рекао да има права која су апсолутно прекршена. Још увек није добио право на позив, нема никакву комуникацију са својим адвокатом, шести дан ми немамо никакву информацију о његовом стању - рекла је Пантићева, измучено.

Полицајац Дејан Пантић је срчани болесник, док на све потражње породице да добију потребне информације, а отац потребне лијекове, она је навела да из косовске полиције кажу како је све ванредна ситуација.

- Наш адвокат је уложио жалбу на овај притвор, али после синоћне изјаве шефа Еулекса да ни они не знају где се он налази, да ни он није сигуран, не знам шта да кажем. Рекла бих, као један лекар, да нису довољни само лекови, него и преглед доктора. Не тражимо никакву слободу, тражимо право на само један позив - рекла је Пантић.

- Ја сам се јавно обратила међународној заједници на његова основна права и питала да ли он уопште има неко право! Понашају се као да је побио пола Косова и надам се да ћемо данас коначно добити неки одговор и неко решење - испричала је Пантић.

Дејан је са супругом у суботу у пријеподневним сатима отишао у Рашку да обави приватне обавезе, нормално прешао административни прелаз, а у повратку су му полицајци ставили лисице на руке. Како му је речено, разлог је тај што је наводно "организовао терористички напад на просторије ЦИК-а".

Основни суд у Приштини одредио му је притвор до 30 дана уз могућност да одбрана уложи жалбу Апелационом суду на првостепено рјешење.

Срби на сјеверу Косова су због његовог хапшења истог дана подигли барикаде и траже његово и ослобађање још једног Србина, који је ухапшен у петак, 8. децембра

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана