Ужас на Косову: Сатанисти оскрнавили православно гробље

GS
Foto: Telegraf

У Доњем Кормињану у Косовској општини Ранилуг јуче је оскрнављено православно гробље, пренијели су за Телеграфу.рс запослени у општини Ранилуг.

Локални парох Бојан Јевтић је у изјави оцијенио да сумња да је на гробљу изведен „сатанистичи ритуал“ током којег су учесници разбацали више кандила и крстача, а на појединим гробним мјестима су палили крпе.

Из Канцеларије за информисање општине Ранилуг су навели да су увиђајем на гробљу примијетили да су „сатанисти“ на једном гробишту исписали „сатанистичке симболе“ и да су по гробљу разбацали дијелове паса које су претходни „растргли“.

Полиција је како су из Канцеларије казали одмах изашла на лице мјеста, извршила увиђај и покренула истрагу.

Овај гнусни чин изазвао је велику узнемиреност код грађана у селу Кормињане и околини, а познато је да су Моравци, мјештани општине Гњилане, иначе врло одани вјери и православним обичајима.

Руководство општине заједно са градоначелницом Катарином Ристић-Илић је најоштрије осудило вандализам и затражило од полиције тзв. Косова да починиоце пронађе и изведе пред лице правде.

У Кормињану живи близу хиљаду Срба и ово село се ослања на Ранилуг, иначе највеће српско село у истоименој општини, преноси Телеграф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана