Уз навијаче до подвига: Фудбалери Слоге у одгођеној утакмици другог кола дочекују Жељезничар

Дарко Пашагић
Уз навијаче до подвига: Фудбалери Слоге у одгођеној утакмици другог кола дочекују Жељезничар

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге послије побједе над Тузла ситијем са доста оптимизма дочекују данашњи сусрет са Жељезничарем који се игра од 15 часова на стадиону “Луке” у Добоју.

Ријеч је о одгођеној утакмици другог кола Премијер лиге која није одиграна у заказаном термину због обавеза Сарајлија на европској сцени.

- Био бих пуно срећнији да не морамо данас играти, већ да смо одиграли у заказаном термину, када је можда био бољи вољни моменат послије побједе над Сарајевом на “Кошеву”. Међутим, тако је морало бити, али не треба заборавити да и овај сусрет дочекујемо послије побједе над Тузла ситијем, чиме смо направили одличан психолошки моменат и добру увертиру за дуел против тима са “Грбавице” - нагласио је шеф стручног штаба Слоге Владо Јагодић.

Искусни стручњак осврнуо се и на два узастопна пораза Жељезничара.

- Сигурно је и за њих ово веома тежак меч у којем траже излаз из кризе резултата. Међутим, њихови проблеми нас не занимају, мада морамо бити максимално фокусирани ако желимо да дођемо до нових бодова. Било би сјајно да уз помоћ великог броја навијача остваримо добар резултат и тако на најбољи начин овјеримо три бода освојена против Тузла ситија. Зато позивам све наше присталице да нам баш као и у прошлом колу буду вјетар у леђа и буду уз нас у овом веома важном сусрету, а у име играча могу да обећам да ћемо им се одужити максималним залагањем на терену - наставио је Јагодић.

Добојлије у овом сусрету неће бити комплетне.

- Оно што ме брине је да смо послије Тузла ситија за неки наредни период остали без Синише Дујаковића који је обновио повреду. Ради се о руптури мишића листа и још је неизвјесно колико ће трајати опоравак. Због тога смо на посљедњим тренинзима били принуђени да уигравамо неке друге комбинације, али оно што је добро је да имамо широк ростер играча и да нико није незамјењив - додао је Јагодић.

Поуздани везни фудбалер Слоге Никола Дујаковић очекује веома неизвјесну утакмицу, али се нада повољном резултату.

- О квалитету Жељезничара и када нису у форми не треба трошити пуно ријечи. Међутим, нико не може да буде фаворит против нас када се игра на стадиону “Луке” и вјерујем да имамо снаге да великом ривалу помрсимо рачуне. Било би сјајно да остваримо другу узастопну побједу и много мирније уђемо у наставак сезоне - нагласио је Дујаковић.

Премијер лига

1. Сарајево 6        4        1        1        10:5   13

2. Ш. Бријег         5        4        1        0        8:3     13

3. Борац     5        4        0        1        14:5   12

4. Вележ     6        3        2        1        11:4   11

5. Жељезничар    6        3        0        3        8:6     9

6. Посушје 7        3        0        4        8:8     9

7. Игман     7        3        0        4        11:16 9

8. ГОШК    7        2        2        3        9:13   8

9. Зрињски 4        2        0        2        8:6     6

10. Тузла сити      6        2        0        4        10:10 6

11. Слога (Д)        6        2        0        4        4:13   6

12. Звијезда 09     7        1        0        6        10:22 3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана