Усвојена Стратегија заштите правног интереса БиХ у вези одлагања радиоактивног отпада

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Савјет министара усвојио је данас Стратегију заштите правног интереса БиХ у вези с питањима одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на Трговској гори, у хрватској општини Двор.

На сједници су усвојени и извјештаји о раду Координационог тијела, Експертског и Правног тима у вези с проблематиком одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Черкезовац на Трговској гори.

На приједлог Министарства спољне трговине и економских односа донесена је одлука о допуни Одлуке о именовању Правног тима за израду Стратегије правне заштите интереса БиХ у вези с питањима одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе.

Допуном одлуке проширују се надлежности Правног тима у правцу планирања споровођења активности, реализације радњи и мјера у складу са Стратегијом заштите правног интереса БиХ у вези с питањима одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на Трговској гори.

Правни тим ће ове активности спроводити у сарадњи с експертским тимом, уз претходно прибављену сагласност Координационог тијела и сагласност других надлежних институција уколико је она неопходна за њихову реализацију, саопштено је из Савјета министара.

У извјештају о раду Координационог тијела, Експертског и Правног тима наведене су активности које су ова тијела предузимала, укључујући обилазак локације Черкезовац, бројне састанке и разговоре с надлежним представницима Хрватске и другим међународним званичницима у овој области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана