Усвојен Нацрт закона о имунитету

ГС
Усвојен Нацрт закона о имунитету

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас Нацрт закона о имунитету.

Овим актом предвиђено је да највиши носиоци извршне власти у Српској нису кривично или грађански одговорни за било који поступак извршен у оквиру њихових дужности.

За овај Нацрт гласало је 47 посланика а није било уздржаних ни оних који су против, док је 51 посланик био присутан. Закључено је да ће се Нацрт закона о имунитету наћи на јавној расправи у наредних мјесец дана, преносе Независне.

Парламент Српске усвојио је на данашњој сједници и Нацрт закона о референдуму и грађанској иницијативи.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас у Бањалуци Закон о производњи наоружања и војне опреме у Српској чији је циљ унапређење и развој ове производње као дјелатности од стратешког интереса.

Област производње наоружања и војне опреме до сада није била нормативно уређена у Републици Српској, те се овим законом први пут успоставља свеобухватни и квалитетни правни оквир, а производња наоружања и војне опреме биће уређена као дјелатност од стратешког интереса.

Посланици су усвојили Закон о електронском новцу којим се уређује појам електронског новца и послови издавања, док ће корист од примјене овог законског рјешења имати домаћи пољопривредници.

У дану за гласање усвојене су и измјене и допуне Закона о пољопривредним задругама, измјене и допуне Закона о обавезним осигурањима у саобраћају.

Усвојене су и измјене и допуне Закона о угоститељству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана