Успјешно извршена два ваздушна медицинска транспорта из Требиња за Бањалуку

СРНА
Успјешно извршена два ваздушна медицинска транспорта из Требиња за Бањалуку

БАЊАЛУКА - Припадници Хеликоптерског сервиса и љекари Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске данас су успјешно извршила два ваздушна медицинска транспорта из Опште болнице у Требињу у УКЦ у Бањалуци.

"Пацијент Д.Р. /55/ превезен је у јутарњим часовима из Болинице у Требињу у УКЦ ради даље дијагностичке обраде, а због развијања неуролошких компликација. Одмах по извршеном транспорту, хеликоптер је, на захтјев требињске болнице поново полетио ради транспорта другог пацијента", рекао је Срни директпр Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

Он је навео да је ријеч о 67-годишњем пацијенту чији су иницијали Ћ.Б. који је због компликација хроничне опструктивне болести плућа, уз пуни мониторинг и респираторну подршку, упућен у Клинику за анестезиологију и интензивно лијечење УКЦ-а на даљу дијагностику и лијечење.

Припадници Службе за ваздушни медицински транспорт и данас су, као и ранијих година, спремно, професионално и успјешно извршили ова два транспорта уз максималну посвећеност и веома комплексну координацију свих учесника у организацији транспорта.

Закључно са данашњим даном, припадници службе за ваздушни медицински транспорт од почетка ове године извршили су укупно пет евакуација пацијената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана