Нови министар правде Црне Горе најавио потписивање Темељног уговора са СПЦ

Срна
Нови министар правде Црне Горе најавио потписивање Темељног уговора са СПЦ

ПОДГОРИЦА - Министар правде Црне Горе Марко Ковач изразио је наду да ће Темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ) бити потписан у релативно кратком року, у складу са Уставом и законима.

Ковач је рекао да се нада да ће Влада са СПЦ у релативно кратком року усагласити и Темељни уговор, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

“Оно што желим да најавим јесте наставак рада на кодификацији грађанског законика чиме би заокружили грађанско правну материју што би негдје за последицу имало и јачање интегритета државе и друштва као и већу правну сигурност. У том смислу сам већ обавио разговоре са одређеним правним експертима који су изразили вољу да учествују у том процесу.”

Он је најавио да ће врло брзо иницирати састанак са предсједником Скупштине Црне Горе и представницима свих посланичких клубова како би на најефикаснији и најбржи начин изашли из кризе легитимитета дијела чланова Судског савјета.

Ковач рекао је у разговору за Портал РТЦГ да ће врло брзо иницирати састанак са предсједницом Скупштине Црне Горе али и представницима свих посланичких клубова како би на најефикаснији и најбржи начин изашли из неспорне кризе легитимитета дијела чланова Судског савјета, кроз расписивање позива за избор нових чланова из реда угледних правника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана