Ускоро кроз земље Западног Балкана само с личном картом

ГС
Ускоро кроз земље Западног Балкана само с личном картом

САРАЈЕВО- Савјет министара Босне и Херцеговине усвојио је Информацију о потреби потписивања три споразума о слободном протоку људи у оквиру Берлинског процеса те је дао сагласност на приједлоге три споразума.

Ријеч је о Споразуму о слободи кретања с личним картама на Западном Балкану, Споразуму о признавању стручних квалификација доктора медицине доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини и Споразума о признавању квалификација високог образовања на Западном Балкану.

Од Предсједништва Босне и Херцеговине затражено је давање сагласности за присуство предсједавајућег Савјета министара БиХ Зорана Тегелтије Самиту Берлинског процеса који ће бити одржан у Берлину 3. новембра 2022. године, те за потписивање ова три споразума.

Споразуми ће након одобравања бити упућени у процедуру усвајања и ратификације међународних уговора, у складу са прописима Босне и Херцеговине.

Потписивањем ових споразума лидери Западног Балкана наставиће јачати регионалну сарадњу важну за свакодневни живот приближно 18 милиона људи у региону, олакшавањем њихових путовања и стварањем услова за повећање мобилности стручњака, студената, научника и академског особља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана