Уручена увјерења о мандатима делегатима у Дом народа ФБиХ

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Новоизабраним делегатима Дома народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ данас су на конститутивној сједници овог дома уручена увјерења о додјели мандата.

Увјерења су уручили предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Суад Арнаутовић и чланови ЦИК-а Ахмет Шантић, Жељко Бакалар, Владо Рогић и Јован Калаба.

"У наредним данима слиједе заједничке активност ЦИК-а и Дома народа Парламента ФБиХ које се односе на избор предсједника и потпредсједника ФБиХ и избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, и то по пет Бошњака и Хрвата из ФБиХ", саопштено је из ЦИК-а.

Новоизабрани делегати су дужни у року од 30 дана од дана објаве потврђених резултата у "Службеном гласнику БиХ" извршити електронски унос података у образац изјаве о имовинском стању путем апликације која је објављена на интернет страници ЦИК-а.

"Попуњени образац изјаве изабрани званичник доставља ЦИК-у у електронској форми, за што се користи апликација, а потом се имовински картон штампа и потписан доставља ЦИК-у на верификацију", напомиње се у саопштењу.

Предсједник и чланови ЦИК-а честитали су новоизабраним делегатима на изборном успјеху и освојеним мандатима.

Дом народа Парламента ФБиХ има 80 делегата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана