Уручена увјерења о додјели мандата у Скупштини Кантона Сарајево

Срна
Foto: klix.ba

САРАЈЕВО - Предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Суад Арнаутовић и члан ЦИК-а Жељко Бакалар данас су на конститутивној сједници Скупштине Кантона Сарајево уручили увјерења о додјели мандата новоизабраним посланицима.

У наредним данима слиједи заједничка активност ЦИК-а и Скупштине Кантона Сарајево, која има 35 посланика, у вези са избором делегата у Дом народа Парламента Федерације БиХ, саопштено је из ЦИК-а.

Према упутству о поступку спровођења посредних избора за органе власти у БиХ обухваћених Изборним законом БиХ, из Скупштине Кантона Сарајево бира се 12 делегата у Дом народа Парламента Федерације БиХ, укључујући четири из реда бошњачког, једног из реда хрватског, пет из реда српског народа и два из реда осталих.

У складу са одредбама Изборног закона БиХ та активност треба бити завршена у року од мјесец дана од дана потврђивања изборних резултата, а то значи најкасније до 2. децембра.

Арнаутовић је подсјетио посланике да су изабрани званичници дужни, у року од 30 дана од дана објаве потврђених резултата у "Службеном гласнику БиХ", извршити електронски унос података у образац изјаве о имовинском стању путем апликације која је објављена на интернет страници ЦИК-а.

Попуњени образац изјаве изабрани званичник доставља ЦИК-у у електронској форми, за што се користи апликација, а потом се имовински картон штампа и потписан доставља ЦИК-у БиХ на верификацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана