Хуманитарна помоћ прикупљена за Турску кренула из Бањалуке

Анадолија
Хуманитарна помоћ прикупљена за Турску кренула из Бањалуке

БАЊАЛУКА - Из Бањалуке је данас кренуо камион са хуманитарном помоћи за угрожено становништво погођено катастрофалним земљотресима у Турској, прикупљеној у акцији „Бањалука је пријатељ“.

Акцију је Град Бањалука реализовао у сарадњи са Црвеним крстом Бањалука.

„Акција прикупљања помоћи народу Турске је успјешно завршена. Наши волонтери су прикупљали помоћ сваки радни дан, а данас шлепер иде у централно складиште на Палама, одакле ће, када се сакупе остале донације, кренути за Турску“, рекла је секретар Градске организације Црвеног крста, које је била координатор ове акције, Жељкица Илић зхваљујући свим грађанима Бањалуке, који су показали хуманост.

Иако је акција била организована за прикупљање хуманитарне помоћи Сирији и Турске, због одређених потешкоћа иста неће моћи да буде испоручена у Сирију, али ће помоћ бити обезбјеђена помоћ захваљујући средствима прикупљеним у позивима грађана на хуманитарни број.

„Поносан сам на наше суграђане, који су по ко зна који пут показали да су хумани“, рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Према његовим ријечима Бањалука памти земљотрес и саосјећа са жртвама.

Током акције прикупљани су и хигијенски пакети за жене жртве земљотреса у Турску у оквиру кампање „За живот жена“

Горица Ивић из Удружења „Удружене жене“ нагласила је да су становници Бањалуке солидарно прикупљали пакете у знак подршке за све жене на земљотресима погођеним подручјима.

Осим хигијенских пакета за жене прикупљане су и цераде за заштиту шатора, соларни пуњачи и батерије, кревети на расклапање, вреће за спавање, деке, столице на расклапање, цераде за подлогу, електричне и гријалице на гас.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана