Упркос састанку са ПДП-ом: СДС не одустаје од кандидата у Бањалуци

ГС
Foto: СДС

Делегације СДС-а и ПДП-а усагласили су данас да је потребно разговарати унутар опозиције и договорити начин сарадње за предстојеће локалне изборе. Милан Миличевић најавио је да постоји могућност да ова странка предложи свог кандидата за градоначелника Бањалуке.

"Заједнички састанак свих странака опозиције требало би да се одржи у наредном периоду, а циљ треба да буде усаглашен наступ опозиције на сљедећим изборима", саопштено је из СДС-а, након састанка делегација које су предводили предсједници двије странке Милан Миличевић и Бранислав Бореновић.

Предсједник СДС-а истакао је да ће већ у току марта бити позната имена већине кандидата за начелнике и градоначелнике у Српској, испред опозиционих странака, те да ће СДС дати највећи број кандидата.

"Желимо да у оним срединама гдје странке предлажу своје кандидате, попут Бањалуке, и још неких мањих локалних заједница, покушамо ићи ка томе да видимо колике су шансе да имамо заједнички наступ. Тамо гдје имамо једну колону увијек је то боље, а тамо гдје немамо, треба прихватити да је то тако. Никад није било да сто одсто буде у свим заједницама, јер су различити односи на локалним нивоима, тамо су локалне политике", казао је Миличевић.

Након тога осврнуо не на актуелну политичку ситуацију у Бањалуци и рекао да постоји могућност да и СДС предложи свог кандидата на Локалним изборима.

"Ја нисам раније говорио случајно у претходном периоду, а о томе се говорило и на састанку Градског одбора у Бањалуци, да СДС озбиљно размишља да имамо свог кандидата. Многи су разлози за то", рекао је Миличевић.

Напоменуо је да Предсједништво СДС-а неће саботирати оно што одлуче градски или општински одбори када су у питању кандидатуре.

На састанку је разговарано о сарадњи двије партије у наредним периоду, када ће СДС одржати билатералне састанке и са Листом за правду и ред и Народним фронтом, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана