Управа РиТЕ ''Угљевик'' : Перић се крије иза измишљеног дуга

Срна
Управа РиТЕ ''Угљевик'' : Перић се крије иза измишљеног дуга

Управа Рудника и Термоелектране /РиТЕ/ "Угљевик" демантовала је тврдњу начелника Угљевика Василија Перића да ово предузеће дугује општини 1,5 милиона КМ и позвала га да не увлачи РиТЕ у политикантске предизборне игре.

"Одбацујемо још један покушај општинског руководства, на челу са Перићем, да своју неспособност прикрије лажним оптужбама према нашем предузећу", саопштено је из РиТЕ "Угљевик".

Из управе предузећа наводе да је Перићева тврдња у медијима неистинита и злонамјерна, упућена с циљем обмањивања јавности, те прецизира да су укупна дуговања РиТЕ "Угљевик" општини Угљевик 130.000 КМ, као и обавеза по ренти за јул која још није доспјела.

"Перић се двије деценије ослања искључиво на приходе од годишње ренте, по ком основу је РиТЕ `Угљевик` до сада исплатио више од 100 милиона марака које су требале бити искориштене за развој пословног амбијента и отварања нових радних мјеста", истиче се у саопштењу.

Управа предузећа позвала је Перића да не обмањује јавност уплитањем РиТЕ "Угљевик" у политикантске предизборне игре, него да "јавности положи рачуне свог досадашњег /не/рада".

"Ненамјенским трошењем и куповином останка на власти, неспособна општинска власт не само да није отворила ниједан пословни објекат, него је успјела да уништи и оно што је некада радило", наводе из управе РиТЕ "Угљевик".

У саопштењу се додаје да постоји обавеза овог предузећа према угљевичкој фирми "Компред" за коју кажу да ће бити сервисирана у најкраћем року, али и да општина Угљевик дугује фирми предузећа "Термо нова" више од 70.000 КМ за испоручену топлотну енергију.

"Међутим, `Термо нова` уредно измирује своје обавезе према радницима и буџету, док су радници `Компреда` у штрајку због неизмирених плата и доприноса", закључује се у саопштењу.

Из управе РиТЕ "Угљевик" истичу да не желе да улазе у било какве полемике, а начелнику Перићу поручују "да за своју неспособност не тражи кривца у највећем привредном гиганту регије".

"Његово је да обезбиједи несметан рад локалне заједнице, али и објасни грађанима зашто су изневјерена сва обећања којима их је годинама обмањивао, а управа РиТЕ ће и у оваквим тешким условима наставити са стабилном производњом и редовним измирењем свих обавеза", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана