Упитно опозиционо јединство и у Бијељини

ГС
Упитно опозиционо јединство и у Бијељини

Након састанка делегација СДС и ПДП у јавност су отишле поруке које се углавном тичу Бањалука. Али, значајан дио времена потрошен је и на разматрање политичких (не)прилика у Бијељини.

Мада се званичнио није самокандидовао, Љубиша Петровић (СДС) опет слови за најозбиљнијег кандидата за градоначелника на октобарским локалним изборима.

Истина, о њему, као кандидату, више је јавно говорила предсједница Народног фронта, Јелена Тривић, него што је то чинио Петровић. Тривићева је у неколико наврата поручила да ће Петровић имати њену подршку.

Међутим, да би имао шансу, актуелни градоначелник прво треба да обезбиједи подршку властите партије, а потом и осталих опозиционих фактора у Бијељини, међу којима је и ПДП.

Како сазнаје СрпскаИнфо из опозиционих извора, у овом тренутку је неизвјесно и једно и друго. Наиме, локални функционери ПДП нису у добрим односима са Петровићем, чак су неки од њих ближи СНСД. С друге стране, јавна је тајна да врх СДС „нема контролу“ над Петровићем, који још није провено ни унутарпартијске изборе у Бијељини, иако је сам себи задао рокове.

– Зато је договорено да се овог мјесеца одрже два састанка СДС и ПДП, у формату предсједници странака са предсједницима градских одбора, с тим што је Петровић још повјереник СДС за Бијељину. Циљ је да се види како и шта даље – тврде извори поменутог портала

Гужва у шеснаестерцу: У Бањалуци све опозиционе странке најављују кандидате

Лидер листе За правду и ред, Небојша Вукановић, у овом тренутку је ближе ставу да не подржи Петровића, него да стане уз њега, такође наводи СрпскаИнфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана