Унапређење конкурентности малих и средњих предузећа

СРНА
Унапређење конкурентности малих и средњих предузећа

Сарајево - Шеф Делегације ЕУ у БиХ и специјални представник ЕУ Петер Соренсен сутра ће са начелницима неколико општина потписати меморандум о сарадњи у оквиру пројекта "Подршка ЕУ успостављању и јачању пословне инфраструктуре за унапређење конкурентности малих и средњих предузећа".

Из Делегације ЕУ у БиХ саопштено је да ће документ бити потписан са начелницима општина Бихаћ, Брчко, Источно Ново Сарајево, Лакташи, Љубушки, Нови Травник, Мостар, Орашје и Теслић.

Овај пројекат финансира ЕУ средствима из IPA 2009 од 1,3 милиона евра.

Сврха меморандума је успостављање званичног партнерства, механизма сарадње између овог пројекта и општина у БиХ које су одабране у оквиру свеобухватног, фер и транспарентног процеса за израду студија изводљивости и идејних рјешења за пројекте за развој пословне инфраструктуре, са заједничким потенцијалом да креирају више од 10.000 нових радних мјеста у БиХ.

Циљ пројекта је да допринесе јачању конкурентности пословних субјеката у БиХ кроз побољшање понуде и расположивости квалитетне инфраструктуре за подршку пословању која обухвата пословне паркове, иновацијске центре и предузетничке инкубаторе, те да пружи ефикасне услуге пословне подршке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана