Уљаревић: Сребреницу као "политичку махалицу" користе режисери злочина у том граду

Срна
Уљаревић: Сребреницу као "политичку махалицу" користе режисери злочина у том граду

БЕОГРАД - Књижевник из Црне Горе Радомир Уљаревић изјавио је да Сребреницу као "политичку махалицу" користе они у чијој је режији и изведен злочин.

Када се у Црној Гори покрене нека добра и конструктивна прича, Уљаревић каже да се онда уведе у причу Сребреница као "покривалица злочина" који је изведен над српским народом у Братунцу и Кравици и у многим другим мјестима.

"Они заиста немају пијетета за страдалнике у Сребреници, јер да имају не би жртве дјелили по националној основи", рекао је Уљаревић за "Вечерње новости".

Према његовим ријечима, гутајући тај глобалистички мамац, од Срба се тражи да забораве геноцид у Братунцу.

Уљаревић, који у својој књизи "Пепео" пјесничким језиком преиспитује зло које је кулминирало у Јасеновцу, нагласио је да се о овом логору данас углавном ћути, као и о једином логору за дјецу у Европи – Јастребарском.

На навод да је велики српски књижевник Бранко Ћопић још 1970. године помињао Јасеновац у чувеном писму Зији Диздаревићу, Уљаревић је рекао да је Ћопић скупо платио сјећање на Зију, управо због Јасеновца.

"Верујем да је то била кап која је прелила чашу и Ћопић више није могао да утиче на злу судбину која га је пратила у стопу до посљедњег дана", оцијенио је Уљаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана