УКЦ Српске: Брђанин животно угрожен

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Здравствено стање Радослава Брђанина је у погоршању и животно је угрожен, саопштено је из Универзитетско-клиничког центра Републике Српске.

Према ријечима генералног директора УКЦ-а Српске професора доктора Владе Ђајића пацијент је животно угрожен и смјештен у Клинику интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ-а Српске гдје прима адекватну терапију, а опште здравствено стање је у погоршању.

Љекарски конзилијум у саставу интензивиста, гастроентеролог, абдоминални хирург, онколог, радиолог по извршеном прегледу и детаљној евалуацији здравственог стања Радослава Брђанина утврдио је да су код пацијента присутни клинички и лабораторијски показатељи истовременог прогресивног слабљења функције више виталних органа и органских система (плућа, јетре и бубрега), наводи се у саопштењу.

С обзиром на изузетно тешко, животно угрожавајуће здравствено стање пацијента као и његово погоршање у односу на претходне дане, предузимају се и стално прилагођавају мјере интензивног лијечења, а свака даља прогноза је крајње неизвјесна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана