Уједињена Српска слави осам година постојања: Српско јединство једина одбрана од напада

Срна
Уједињена Српска слави осам година постојања: Српско јединство једина одбрана од напада

БАЊАЛУКА - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да само кроз јединство Република Српска може бити одбрањена и одбијен сваки напад.

Током обраћања на свечаном пријему поводом осам година постојања и рада странке, Стевандић је поручио да је Уједињена Српска брзо остварила парламентарни статус. Према његовим ријечима, дошло је вријеме да се Република Српска суочава са новим изазовима који ће се поклопити и са локалним изборима наредне године.

- У очекивању нових напада који се односе на финансијску стабилност Српске, њен уставни поредак и безбједност, институције и функционере, те нападе који неће стати и то турбулентно вријеме мораћемо пролазити заједно - истакао је Стевандић.

Он је додао да се вриједност мора темељити на традицији, што Уједињена Српска показује са својим младим члановима који његују такве вриједности.

Стевандић каже да се традиција не смије заборавити, како славска, тако и породична.

Предсједник Уједињене Српске је нагласио да ова странка има неколико градоначелника, посланика у парламенту Српске, предсједника Скупштине.

- Ми нисмо кокетирали са опозицијом, ни преговарали са странцима и увијек смо јасно и гласно износили своје ставове, све на бази поштовања - закључио је Стевандић.

Стевандић је истакао да ова странка иде даље, боље и брже, надајући се још успјешнијим резултатима, те да ће бити карика која никада неће попустити када је Српска у питању.

- Планови су најбољи и највећи могући, партиципираћемо политичку вољу. Република Српска, од оне која је формална и службена у одлукама министарстава и владе, као и парламентарне скупштине, до оне која је манифестациона и темељи се на подршци народа организацијом и присуством на скуповима "Граница постоји" и "Бранимо Српску", рекао је Стевандић.

Он је додао да је Уједињена Српска карика која сигурно неће попустити када је ријеч о Републици Српској.

 

 

Честитке званичника

 

Честитку поводом осам година рада Уједињеној Српској упутио је предсједник Српске напредне странке Милош Вучевић, која је прочитана на свечаном пријему, а у којој је наведено да је дубоко укоријењено чврсто пријатељство које се односи на вриједности које дијеле, а то су очување мира и тежња ка бољој будућности.

Свечаном пријему у Банском двору у Бањалуци поводом осам година постојања и рада Уједињене Српске присуствују републички званичници, представници дипломатског кора, гости из региона и иностранства, као и коалициони партнери.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас да је важно да у Републици Српској постоје освијештени политички субјекти који могу препознати одређене опасности и дјеловати јединствено у оквиру институција, првенствено Народне скупштине.

Цвијановићева је истакла да је јој подршка на нивоу БиХ значи много и да осјећа одговорност да то врати као члан Предсједништва, дјелујући на адекватан начин када је ријеч о дугу према институцијама и грађанима Републике Српске.

Она је навела да је важна и неопходна веза са представницима Републике Српске који дјелују у заједничким органима БиХ.

- Важно је да имамо освијештене политичке субјекте који могу препознати одређене опасности и могу дјеловати јединствено у оквиру наших институција, првенствено Народне скупштине, али исто тако чувати јединство свих наших институција - оцијенила је Цвијановићева у изјави новинарима.

Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а, оцијенила је да је Уједињена Српска стабилан коалициони партнер у данашњим тешким временима и изазовима, те процесима који су отворени у БиХ, али и регионално, у Европи.

Уједињена Српска данас је прославила осам година постојања и рада, те је тим поводом у Банском двору упрличен свечани пријем за званичнике, коалиционе партнере и многобројне госте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана