УИО: Српска треба ФБиХ исплатити 28 милиона КМ

Срна
УИО: Српска треба ФБиХ исплатити 28 милиона КМ

САРАЈЕВО - Управни одбор Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ данас је одржао конститутивну сједницу на којој је за предсједавајућег изабран министар финансија и трезора у Савјету министара Зоран Тегелтија.

Чланови Управног одбора УИО, којег чине три министра финансија и три члана из реда експерата, за предсједавајућег су једногласно изабрали Тегелтију, док је за замјеника именована федерални министар финансија Јелка Миличевић, саопштено је из Министарства финансија и трезора у Савјету министара.

С обзиром на то да су испуњени сви законски и пословнички услови, Тегелтија је отворио прву редовну сједницу на којој је усвојена одлука о другом привременом поравнању на основу којег Република Српска треба да исплати Федерацији БиХ 28.826.865 КМ.

Управни одбор дао је позитивно мишљење на одлуке које се тичу царинских олакшица при увозу електричних и хибридних аутомобила, али и минералних ђубрива.

Чланови Управног одбора примили су к знању Извјештај о реализацији одлуке о количинама дизел-горива на које се не плаћа путарна за 2022. годину.

Управни одбор УИО усвојио је и Правилник о одређивању минималне резерве за измиривање обавеза Управе у вези са индиректним порезима, осталим приходима и таксама.

Приликом образложења Извјештај о обављеној финансијској ревизији УИО за 2021. годину истакнуто да је Управа имала позитивно мишљење, а већина примједби ревизора у међувремену су усклађене са важећим актима, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана