Ухапшени држављани БиХ и Њемачке: Представљали се као полицајци па варали пензионере

Г.С.
Ухапшени држављани БиХ и Њемачке: Представљали се као полицајци па варали пензионере

МИНХЕН - Заједничком акцијом припадника аустријске и њемачке полиције јуче су ухапшени држављани БиХ (26) и Њемачке (26), који су се мјесецима представљали као полицајци и варали, углавном, пензионере.

Наиме, у самој акцији је учествовало око 40 полицајаца, а ова двојица су ухапшени на основу привођења извршеног у Грацу, децембра прошле године, када је откривен њихов сарадник, њемачки држављанин.

Они су тада покушали да, представљајући се као полицајци, преваре двије старије жене, али једна од њих је посумњала у њих и до преваре није дошло.

Наиме, углавном су од старијих особа покушавали да изнуде новац. Једна од могућих жртава преваре је затражила савјет од рођака, који су јој рекли да све то пријави полицији. Тада је направљена замка за 21-годишњег држављанина Њемачке, а након његовог хапшења, клупко се почело одмотавати и коначно су ухапшени и остали припадници банде.

Ухапшени држављани БиХ и  Њемачке, тренутно се налазе у притвору у Минхену, а током претреса куће коју су користили пронађени су новац, кокаин и марихуана. Тренутно се разматра да ли ће бити изручени Аустрији, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана