Откривена криминална група у Сарајеву, продавали дрогу и улазили у обрачуне са конкуренцијом

Срна
Foto: Кликс/Архива

САРАЈЕВО - Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево ухапсили су организовану криминалну групу која је на подручју кантона починила више кривичних дјела на штету више правних и физичких лица, док је за још три лица која су у бјекству, расписана оперативна потрага.

Том приликом слободе су лишени: Т.Ш. рођен 1998. године у Верони, А.Р., рођен 1999. године у Сарајеву, М.Б. рођен 1996. године у Сарајеву, А.А. рођен 1996. године у Сарајеву, Е.Т. рођен 1998. године у Сарајеву и А.Т. рођен 2000. године у Сарајеву, док се Н.Р., рођен 1978. године у Пријепољу, настањен у Сарајеву, тренутно налази на хоспитализацији на УКЦ-у у Сарајеву, због повреда задобијених усљед употребе ватреног оружја на подручју општине Стари Град Сарајево, дана 4. децембра 2022.године.

Након завршене криминалистичке обраде, Т.Ш, А.Р. и А.А. су уз извјештај о почињеним кривичним дјелима предати у даљу надлежност Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, док су М.Б, Е.Т. и А.Т. пуштени из службених просторија.

Група се сумњичи за неовлаштену производњу и промет дроге, посједовање и омогућавање уживања наркотика, недозвољено држање оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности, паљевину, те оштећење туђе ствари.

По наредби Општинског суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, у оквиру акције “Фалкон”, извршено је више претреса стамбених објеката на подручју Сарајева и Источног Сарајева, и том приликом пронађени су и привремено одузети предмети који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

Полицијски службеници настављају рад на проналаску лица која се налазе у бјекству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана