Блогер ухапшен због пријетње и напада на премијера Вишковића

Небојша Томашевић
Блогер ухапшен због пријетње и напада на премијера Вишковића

БАЊАЛУКА - Бивши полицијски инспектор Борислав Радовановић из Приједора, ухапшен је данас због сумње да је испред зграде Владе Републике Српске вријеђао премијера Радована Вишковића којем је и пријетио потврђено је „Гласу Српске“.

- Полицијски службеници лишили су слободе лице Б.Р. јер је испред Административног центра Владе Републике Српске вербално напало и пријетио предсједнику Владе  РС – рекли су у Министарству унутрашњих послова Републике Српске не наводећи више детаља.

Радовановић је, познат по писању блога, а у сукоб са законом долазио и раније. Он је хапшен и крајем 2016. године након што је упао у канцеларију бившег  начелника тадашњег Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Приједор Далибора Иванића. Тада је без најаве ушао код њега и пријетио  му да ће га убити, а нападу су га спријечили остали полицијски службеници.

Двије године касније, у септембру 2018, Радовановић је поново ухапшен јер се појавио на послу у Полицијској станици Приједор, иако је у мају 2017. године удаљен са посла јер нарушава углед Министарства.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана