Ухапшен руски хокејаш Федотов због избјегавања војног рока

Танјуг
Ухапшен руски хокејаш Федотов због избјегавања војног рока

МОСКВА- Руски хокејаш Иван Федотов, под уговором са једном екипом из америчке Националне хокејашке лиге (НХЛ), приведен је у Русији због оптужби да је избjегао служење војног рока и од тада је смjештен у војну болницу због здравствених тегоба, изјавио је његов адвокат руској државној новинској агенцији.

Федотов, голман руског националног тима који је ове године освојио сребро на Зимским олимпијским играма у Пекингу, потписао је у мају почетни једногодишњи уговор са Филаделфија Флајерсима, преноси Ројтерс.

Његово притварање се догодило након 24. фебруара, када је почео руски напад на Украјину. Новински сајт Фонтанка.ру објавио је у петак да је 25-годишњег хокејаша притворила полиција Санкт Петербурга по налогу војног тужилаштва.

Његов адвокат Алексеј Пономарјев рекао је за агенцију РИА да је Федотов јуче одведен у канцеларију за регрутацију, а затим у војну болницу јер се пожалио да му није добро. "Иван се осjећа лоше. Колико сам схватио, због стреса је добио напад гастритиса и тврди да му се не пружа пуна љекарска помоћ", рекао је адвокат Пономарјев и негирао оптужбе да је његов клијент избјегавао служење војног рока.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана