Ухапшен мушкарац који је напао жену у селу Тумаре код Лукавца

Г.С.
Ухапшен мушкарац који је напао жену у селу Тумаре код Лукавца

САРАЈЕВО - Припадници Полицијске управе у Лукавац ухапсили су лице из овог града које се може довести у везу са нападом на педесетогодишњу жену повратницу у српском село Тумаре, те је предато у надлежност Кантоналног тужилаштва у Тузли, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона.

Полиција је јуче извршила хапшење на основу оперативних сазнања и других прикупљених доказа да се ово лице може довести у везу са пријављеним догађајем, односно почињеним кривичним дјелом.

Мушкарац В.С. из Тумара пријавио је Полицијској станици Лукавац у сриједу, 16. августа, да је у својој породичној кући у овом насељу пронашао супругу Р.С. у бесвјесном стању и везаних руку.

Полиција је изашла на лице мјеста и у породичној кући затекла жену Р.С. и одмах позвала Службу хитне медицинске помоћи Дома здравља Лукавац ради пружања љекарске помоћи.

Медицинско особље Хитне помоћи је након прегледа констатовало да нису запажени видљиви трагови насиља, те је ради даљих медицинских претрага жена упућена на Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Тузла.

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић данас је мјештанима села Тумаре, код Лукавца, чија је безбједност посљедњих дана озбиљно нарушена, пружио подршку и позвао истражне органе да преузму пуну одговорност и што прије расвијетле немиле догађаје.
"Моја подршка вама је неупитна", рекао је Хуртић окупљеним мјештанима приликом посјете овом селу.

У саопштењу Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара подсјећа се да је крајем јула у овом мјесту нестала старија жена, а додатни немир унио је напад на педесетогодишњу жену коју је супруг нашао у кући у бесвјесном стању и везаних руку.

Он је поручио мјештанима да неће дозволити да се безбједност уруши, што би умногоме отежало живот у овој средини.

Хуртић је рекао да долазак у Тумаре можда није у његовој надлежности, али да је осјећај сигурности људско право сваког човјека и да ће увијек бити на сваком мјесту на којем је она нарушена.

Он је нагласио да српски повратници у Тумаре нису усамљени, јер мора постојати брига о сваком човјеку, те истакао да је важан сваки грађанин.

Све учесталији напади на повратнике у ФБиХ, Срби на Озрену живе у страху

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана