Ухапшен масовни убица из Младеновца

ГС
Ухапшен масовни убица из Младеновца

МЛАДЕНОВАЦ - Урош Б. (21), који се сумњичи за синоћње масовно убиство у селима код Младеновца, је ухапшен, сазнаје РТС.

Он је усмртио осам људи, а 13 ранио, седам их је у критичном стању. Сазнаје се да је ухапшен у близини Крагујевца, а детаљи хапшења још нису познати.

Урош Б. је пуцао на три локације - у селу Дубона, Мало Орашје и Шепшин и сијао смрт из аутоматског оружја убијајући недужне људе. Рањени који су довезени у Ургентни у стабилном су стању послије указане љекарске помоћи.

Осумњичени има кривични и прекршајни досије у вези са кршењем Закона о оружју и муницији. Међу осам погинулих су млади полицајац који у том тренутку није био на дужности и његова сестра. Пуцао је и у недужну дјецу.

Посвађао се са пријатељима и кренуо у крвави пир

Медији преносе да је до крвавог пира дошло око 23 часа, када је Урош Б, послије свађе са пријатељима у школском дворишту у мјесту Дубона, отишао кући, узео калашњиков и запуцао. Након рањавања већег броја људи, сјео је у аутомобил, и наставио убијати по околним мјестима.

За њим је трагало око 600 припадника специјалних јединица. У акцију потраге биле су укључене све специјалне јединице и хеликоптерска јединица МУП-а Србије.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић пуцњаву у Младеновцу оцијенио је као терористички акт.

Осумњичени није раније осуђиван, међутим, како сазнаје Телеграф, пријављиван је за насиље и важио за проблематичног мушкарца. Наводно, нападач је син војног лица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана