Ухапшен амбасадор Скака

ГС
Ухапшен амбасадор Скака

САРАЈЕВО - Актуелни амбасадор БиХ у Катару Абдулах Скака (СДА) ухапшен је због сумње у злоупотребе положаја у вријеме док је био градоначелник Сарајева (2016. - 2020).

Током дана службеници МУП-а Кантона Сарајево, по надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, извршили су бројне претресе на више локација у општинама Стари Град, Центар и Вогошћа.

Скака је након тога, како је потврђено порталу Кликс, приведен у просторије МУП-а Кантона Сарајево гдје је дао изјаву након чега је ухапшен. Он ће у прописаном року бити пребачен у просторије Кантоналног тужилаштва.

У акцији кодног назива "Визионар", коју спроводе под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево већ је приведено више особа у службене полицијске просторије.

Скаки је путем Министарства иностраних послова БиХ (МИП) недавно упућен позив да се одазове тужиоцима у Сарајеву.

Скака је позван у својству осумњиченог и постоји могућност да му буде предложен притвор или мјере забране што би могло значити и крај његове амбасадорске каријере као што се недавно догодило, сада бившем, амбасадору БиХ у Малезији Сенаиду Мемићу (СДА).

На основу запримљених пријава у протеклих неколико година у Кантоналном тужилаштву у Сарајеву је формирано неколико предмета против Скаке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана