Ухапшен Албанац који је тешко ранио држављанина БиХ, а Србина убио

ГС
Ухапшен Албанац који је тешко ранио држављанина БиХ, а Србина убио

ГРЕНАДА - Шпанска полиција ухапсила је мушкарца осумњиченог да је у јулу прошле године у Гренади убио српског држављанина.

Због пуцњаве у којој је држављанин Србије убијен, а један држављанин БиХ тешко рањен, ухапшено је пет особа, међутим, за убицом се трагало до данас.

У питању је Албанац који се лажно представљао као Италијан и који се сво вријеме крио у граду Адри.

Он је ухапшен у уторак у раним јутарњим часовима. Елитне јединице цивилне гарде упале су у кућу и ухапсили су га прије него што је успио да побјегне кроз кров. Покушао је да изађе на посредну улицу, међутим тамо га је сачекала група полицајаца.

Србин је страдао у крвавом обрачуну код Гренаде, који се догодио 13. јула прошле године нешто прије 19 часова. У пуцњави је рањен држављанин БиХ, који је хеликоптером пребачен у болницу и налазио се на одјељењу интензивне његе.

Шпанска полиција потврдила је тада за Телеграф да је убијени Србин имао 44 године, али његов идентитет никада није саопштен.

Мотив за злочин и даље није познат, а спекулише се да је дошло до обрачуна двије криминалне банде око трговине дрогом.

У српског држављанина је наводно испаљено више пројектила и страдао је на лицу мјеста, док је држављанин БиХ задобио рану у предјелу стомака и иако су љекари одјељења за неуротрауматологију успјели да га стабилизују.

Како су тада пренијели шпански медији, све је указивало на то да су се двије криминалне групе среле на једном од паркинга на подручја бране Рулес, мјесту на пола пута између обале Гранаде и главног града, преноси Телеграф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана