Угашен пожар у близини војног магацина и манастира, избјегнута катастрофа

ГС
Foto: Независне Новине

ТРЕБИЊЕ - Монахиње манастира Дужи примијетиле су данас око 13 часова избијање шумског пожара у близини магацина са муницијом Оружаних снага БиХ, али је брзом интервенцијом ватрогасаца он угашен, чиме је избјегнута права катастрофа.

"Монахиње манастира Дужи су нас позвале око 13 часова и ми смо одмах кренули на терен, па смо ватру, која је пламтјела између манастира и војних објеката, угасили за око пола сата, колико нам иначе треба времена када се пожар примијети на вријеме и када имамо благовремену и прецизну дојаву", каже Здравко Кашиковић, командир Ватрогасне јединице Требиње.

Овога пута није било удара грома, нити су температуре и суша погодовале да ситна варница запали ватру, а мјештани Дужи и околних села сумњају на једну исту особу код избијања сваког од ситнијих пожара у овом дијелу општине.

Мјештани кажу и то да, иако се неко наоружање измјештало из магацина Оружаних снага БиХ у Дужима, познато је ипак да су ту и даље тоне минско-експлозивних средстава и да би се управо у овом дијелу општине требало бити нарочито опрезно.

Због бојазни да би експлозије ових складишта могле изазвати катастрофу ширих размјера и мјештани су нарочито опрезни када су у близини касарне, преносе Независне.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана