Убијена професорица из Санског Моста сахрањена на свој рођендан

GS
Убијена професорица из Санског Моста сахрањена на свој рођендан

Сахрана Гордане Миџан, једне од жртава троструког убиства које се догодило прије неколико дана у Гимназији у Санском Мосту, обављена је данас на градском гробљу Греда.

Овом тужном чину присуствовао је велики број грађана, представника друштвеног живота и просвјетне заједнице, те некадашњи ученици професорице која је предавала енглески језик.

Тужна околност је како је сахрана обављена управо на дан када је рођена и када је требало да напуни пуних 65 година.

Гордана Миџан, дјевојачки Буловић, рођена је у Краљеву, гдје је завршила основну и средњу школу, а потом и студиј енглеског језика на Филолошком факултету у Београду. На факултету је упознала супруга Елмина из Санског Моста, за којег се касније удала и потом дошла у тај град, гдје је убрзо започела с радом као наставница, а потом и професорица енглеског језика у санским средњим школама.

Била је међу омиљеним професорима генерацијама санских средњошколаца, а посљедњи опроштај од ње био је дирљив и проткан дубоким емоцијама.

У тренутку када је лишена живота, остало јој је свега два радна дана до заслужене пензије, коју, нажалост, није дочекала.

Подсјетимо да су у протеклим данима укопани Нисвета Кљунић, секретарица и Нијаз Халиловић, директор Гимназије, двије преостале жртве масакра који је дубоко потресао Сански Мост и цијелу Босну и Херцеговину.

Њих троје је убио домар Мехемед Вукалић, а након што је извршио убиства аутоматском пушком, покушао је себи одузети живот. Том приликом се тешко ранио, али је тренутно у стабилном стању и хоспитализован у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци, пишу Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана