У Зворнику митинг "Бранимо Српску": Подршка институцијама, Додику и Лукићу

Срна
Foto: РТРС

У Зворнику је почео велики народни митинг под називом "Бранимо Српску" с циљем подршке институцијама и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, директору "Службеног гласника" Милошу Лукићу и свему ономе што чини за Републику.

Скупу присуствују српски члан Пресједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, министри рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, енергетике и рударства Петар Ђокић, трговине и туризма Денис Шулић, просвјете и културе Жељка Стојичић, као и шеф кабинета предсједника Српске Данијел Драгичевић.

Присутни су представници партија коалиционих партнера СНСД-а, начелници општина Власеница Мирослав Краљевић, Милићи Марко Савић, Братунац Лазар Продановић, Сребренице Младен Грујичић, предсједник Обора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић, као и градоначелник Бојан Ивановић.

На митингу "Бранимо Српску" окупило се више од 4.000 грађана.

Градночелник Зворника Бојан Ивановић рекао је раније данас да међународнии тутори врше притисак на институције и званичнике Републике Српске и намећу "одлуке" и "рјешења" која у својим земљама не би смјели ни поменути.

Ивановић је рекао да је неопходно јединство свих људи и политичких странака да се несугласице и политичке подјеле ставе на страну и да се у широком заједништву брани и одбрани Република Српске и њене институције од сталних притисака дијела страних тутора.

Претходни народни митинг под називом "Бранимо Српску", на коме је пружена подршка институцијама Српске у одбрани надлежности Републике Српске, одржана је у понедјељак у Требињу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана