У земљотресу код Зенице има повријеђених, двоје у болници

ГС
У земљотресу код Зенице има повријеђених, двоје у болници

ЗЕНИЦА – Премијер Зеничко-добојског кантона Незир Пивић  саопштио je, након снажног земљотреса који је синоћ, у 21.43 чasova, погодио БиХ, а чији је епицентар био недалеко од Зенице, да су четири особе повријеђене.

-Пријављена су четири случаја повређивања грађана, од којих једно у Јелини, а троје грађана је пријавило повреде усљед обрушавања грађевинског материјала са зграда и кућа - навео је Пивић.

Како је појаснио, двоје повријеђених је задржано у Кантоналној болници Зеница.

-Према информацијама Кантоналне управе цивилне заштите, у мјесту Љубетово забиљежено је обрушавање цријепа са неколико кућа и обрушавање једног потпорног зида. На путу М17 у Јелини дошло је до одрона - навео је синоћ у објави Пивић и додао да су полиција и службе Кантоналне управе цивилне заштите у приправности и прате стање на терену,.

Три особе задобиле су повреде усљед одрона материјала са зграда у самом граду, а једна особа усљед одрона камења на магистралном путу М-17, на улазу у тунел Врандук код Зенице, преноси Фена.

У одрону на магистралном путу М-17 оштећена су и два аутомобила.

- Два  лица су након указане помоћи у Служби хитне помоћи Зеница отпуштена кућама, док је двоје преосталих, од којих је једно повријеђено усљед одрона, задржано на лијечењу у Кантоналној болници Зеница. Немамо њихов степен повреда - казао је директор Кантоналне управе Цивилне заштите Зеничко-добојског Џавид Аличић за Фену.

У зеничком селу Љубетово, додаје Аличић, дошло је до обрушавања цријепа са куће те потпорног зида, који је "заробио" једно путничко возило.

Епицентар потреса био је 13 километара сјеверно од Зенице, на дубини од девет километара.

Према евиденцији Центра за сеизмологију Федералног хидрометеоролошког завода БиХ магнитуда потреса у хипоцентру је износила 4,8 степени по Рихтеру, а интензитет у епицентру је био VI степени Меркалијеве скале. Земљотрес се осјетио на ширем подручју БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана