У Замбији ухапшен гитариста “Хладног пива”, са супругом покушао усвојити дијете

ГС
У Замбији ухапшен гитариста “Хладног пива”, са супругом покушао усвојити дијете

КОПЕРБЕЛТ - Гитариста рок бенда “Хладно пиво” је наводно ухапшен у Замбији заједно са својом супругом, а према наводима медија полиција сумња на трговину људима.

Наиме, замбијска полиција је ухапсила 7. децембра четири пара из Хрватске због сумње на трговину људима након што су Хрвати планирали да усвоје дјецу из Конга.

Осморо Хрвата, потврђено је у хрватском Министарству спољних послова, још се налазе у притвору, пише Јутарњи лист.

Ухапшени су 44-годишњи Д. М. и његова 45-годишња супруга Н.М., гитариста Хладног пива З.С. и његова супруга А. И. М., запослена у Уставном суду, загребачки ветеринар Л. П. са супругом, и познати активиста за људска права Н. К. и његова супруга.

Пријатељи ухапшеног гитаристе незванично кажу како су он и супруга планирали да усвоје дијете из Африке, те су прије неколико недеља отишли по њега. Вијест да су ухапшени их је шокирала.

Замбијски медији преносе изјаву полицијског званичника који је рекао да су имиграциони службеници на аеродрому Симон Манса Капепе ухапсили четири пара хрватског поријекла након дојаве коју су добили, и да документи о усвајању које су издале власти Конга изгледају као да су фалсификовани. 

Зато у сарадњи с колегама из Конга провјеравају аутентичност документације о усвојању.

Једно дијете старо је годину и три мјесеца, а остало троје имају по три године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана