У Српској дошло до побољшања привредног амбијента

ГС
У Српској дошло до побољшања привредног амбијента

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је одржана конференција у организацији Савеза синдиката РС на којој је представљен приједлог синдиката везано за нови систем плата у Републици Српској.

Конференцији осим чланова органа Савеза синдиката и представника гранских синдиката, присуствовали су премијер Српске Радован Вишковић, министар енргетике и рударства Петар Ђокић, министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић те директори Републичког инспектората, Пореске управе и надлежних фондова Српске.

Констатовано је да је Влада Републике Српске у претходном периоду донијела низ мјера и спровела активности у циљу јачања економије у Српској и да је дошло до значајног побољшања привредног амбијента кроз различите видове подстицаја, субвенција, подршке технолошком развоју, запошљавања, смањења пореских стопа, укидања разних такси, итд.

- Влада је на тај начин помогла пословној заједници и допринијела укупном економском расту и развоју - један је од закључака поменуте конференције која.је организована поводом 32 године рада Савеза синдиката Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана