У Српској активно пет пожара

Срна
У Српској активно пет пожара

БАЊАЛУКА - На подручју Републике Српске тренутно је активно пет пожара, а хеликоптер Хеликоптерског сервиса гасиће пожар на Мајевици како домаћинства и животи људи не би били угрожени, изјавио је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

Кустурић је навео да је цијело прије подне гашен пожар код Сребренице, гдје је неприступачан терен и прилично велика површина за гашење.

Он је рекао да је са директором Цивилне заштите договорио да је приоритет дјеловање тамо гдје би евентуално становништво могло бити угрожено, а то је рејон Мајевице.

"Пребацујемо се на подручје Мајевице и гасићемо пожар у том дијелу да се потрудимо да ни на који начин домаћинства и животи људи не буду угрожени", поручио је Кустурић.

Он је подсјетио да је послат захтјев за помоћ хеликоптерској јединици Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије, али да су они тренутно ангажовани на гашењу пожара у Србији.

"Не очекујем да ће данас хеликоптер Хеликоптерске јединице МУП-а Србије бити укључен у гашење пожара код нас, јер имају јако пуно пожаришта у Србији", рекао је Кустурић.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске упутио је апел становништву и надлежним институцијама да воде рачуна колико год могу, те појаснио да 90 одсто пожара буде изазвано људским фактором.

Кустурић је упутио и ријечи подршке припадницима Цивилне заштите и ватрогасцима на терену, те нагласио да ће Хеликоптерски сервис Српске дати све од себе да помогне гдје год може.

Више од 60 ватрогасаца и радника Шумског газдинства у Лопарама учествује у гашењу пожара на планини Мајевици, а затражено је и ангажовање хеликоптера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана