У сриједу посебна сједница НСРС о формирању Владе

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Народна скупштина Републике Српске требало би у сриједу, 21. децембра, на трећој посебној сједници да именује нову владу Српске, изјавио је предсједник парламента Ненад Стевандић.

Стевандић је, након сједнице скупштинског Колегијума у Бањалуци, новинарима рекао да ће четврта посебна сједница, на којој би требала бити комплетирана радна тијела парламента Српске, бити одржана одмах након треће посебне сједнице.

"То ће бити свечана сједница, очекујемо многе госте", каже Стевандић.

Трећа посебна сједница парламентра Српске требала би почети у 12.00 часова.

Стевандић: Уставним промјенама до оперативније Владе

Стевандић je изјавио данас у Бањалуци да би Влада Српске требало да буде оперативнија и да је садашња "закована" због лоших рјешења у Уставу Српске која се морају промијенити.

"Влада Републике Српске је `закована` и зато се `апетити` мјере по томе ко би могао да добије више у расподјели министарстава. Влада мора да буде оперативна, а оперативност ове владе је смањена уставном конституцијом и зато све мора бити регулисано законом", рекао је новинарима Стевандић.

Он је истакао да се све мора ријешити измјенама Устава Републике Српске и да не вјерује да са тиме не би били сагласни представници бошњачког, хрватског и политичког блока из реда осталих народа.

Стевандић сматра да би било неопходно одржати заједничке сједнице влада Српске и Федерације БиХ о развојим пројектима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана