У Шпанији ухапшено 20 жена из БиХ!

Независне новине
У Шпанији ухапшено 20 жена из БиХ!

ВАЛЕНСИЈА – Припадници шпанске Полициа Национал ухапсили су 20 жена из Босне и Херцеговине које чине злогласну џепарошку банду, а хапшење је извршено након што су их примијетили по доласку из Мадрида, гдје су такође активне.

Како преносе шпански медији, све жене су држављанке Босне и Херцеговине, а наводно су се повукле из Мадрида, гдје им је полиција већ ушла у траг.

Иначе, Валенсија је љети популарно туристичко мјесто и туристи су главна мета ових џепарошкиња, које углавном раде у пару по двије.

У акцији хапшења држављанки БиХ поред полицајаца из Валенсије, учествовали су и полицајци из Мадрида, којима се оне већ познате, преносе „Независне“.

Иначе, како преноси лист Лас Провинциас, ријеч је о џепарошкој банди која путује широм Шпаније и редовно мијења мјеста како би заварале траг.

Шпански медији још додају је ријеч о изузетно координисаној банди која има добро успостављену хијерархију и свако има своје задужење.

Полиција наглашава да ухапшене жене нису припаднице добро познате бх.-бугарске банде, која је једна од најпознатијих на овим просторима.

Из полиције Валенсије кажу да је ријеч о правим професионалкама које користе ташне и наочаре да једна другој шаљу сигнале, наводно имају прилично развијен систем невербалне комуникације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана