У Словенији почео да пада снијег

Г.С.
У Словенији почео да пада снијег

САРАЈЕВО - На планинском врху Кредарица у Словенији пада слаб снијег, јавља БХметео.

Камера на Кредарици, у Словенији, снимила је краткотрајни сњежни пљусак, саопштила је Агенција за заштиту животне средине (АРСО). Тренутно је један степен Целзијуса на највишој метеоролошкој станици, преноси Н1.

"Хладно вријеме нам је донијело не само бројне олује с којима смо се сусрели протеклих дана, већ и сњежне пахуље на високим планинама. Камера на Кредарици забиљежила је краткотрајне сњежне падавине. На највишој метеоролошкој станици тренутно је 1 °Ц", саопштено је из АРСО-а.

У међувремену, олујна ћелија се приближава словeначкој обали из правца италијанске Видме, што би могло изазвати трамонтану, грмљавину, на подручју словенске Истре, упозорава АРСО. У међувремену, појединачне олује су већ захватиле неке земље региона.

Значајно хладнији ваздух "пробио" је и у већи дио БиХ и захладнило је у односу на раније дане.

Једино још остала Херцеговина гдје ће захлађење у блажем облику стићи до краја дана.

Наранџасти метеоаларм упаљен је и данас,  а упозорење гласи: "Будите спремни да заштитите себе и своју имовину. Плављење имовине и саобраћајних мрежа су могуће. Поремећај у снадбијевању електричном енергијом, водом и у комуникацијама је могућ. Може бити потребна мања евакуација. Тешки услови за вожњу услијед смањење видљивости и неконтролисаног кретања возила услијед воде. Будите спремни на сметње, структурална оштећења и ризик за повреде од ишчупаних стабала и крхотина које носи вјетар. Прекиди у снадбијевању електричном енергијом су могући."

У Босни и Херцеговини до краја дана претежно облачно и нестабилно вријеме са пролазним локалним пљусковима праћеним грмљавином. Температура зрака углавном између 20 и 25°Ц, на југу земље од 30 до 33°Ц, јавља Радио Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана