У Сарајеву и Зеници заплијењене Милка чоколаде у вриједности од 35.000 КМ

ГС
Foto: УИО

САРАЈЕВО- Службеници Управе за индиректно опорезивање спровели су двије акције на подручју Сарајева, Источног Сарајева и Зенице те су при томе заплијенили дуван, али и прехрамбене производе.

Овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање у оперативној акцији кодног назива "АКЦИЗА 22" на подручју градова Сарајево и Источно Сарајево одузели су већу количину дувана и цигарета, који нису били обиљежени акцизним маркицама УИО.

Такође, на подручју Кантона Сарајево и Зеничко-добојског кантона привремено су одузети прехрамбени прозводи. Укупна вриједност привремено одузете робе процјењује се на износ од 160.000 КМ.

Оперативним радом на терени и извршеним анализама службеници Управе за индиректно опорезивање дошли су до сазнања и информација да се одређени број лица на подручју градова Сарајево и Источно Сарајево баве нелегалним прометовањем акцизних производа.

Проводећи активности на терену извршени су претреси на три локације, а од 17 физичких лица привремено је одузето 254,5 килограма ситно резаног дувана, 11.679 паклица цигарета и 1.255 паклица ручно мотаних цигарета.

Ови производи нису били обиљежени акцизним маркицама УИО и за исте није постојала вјеродостојна документација о поријеклу робе. Укупна тржишна вриједност привремено одузете робе износи 125.000 КМ. Активности на терену су проведене у сарадњи са Тужилаштвом БиХ и према наредбама Суда БиХ.

Против осумњичених лица биће поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу Тужилаштву Босне и Херцеговине, а због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело Недозвољен промет акцизних производа, из члана 210 Кривичног закона БиХ.

Такође, у склопу раније планираних активности овлаштени службеници УИО из регионалног центра Сарајево, на локалитету Кантона Сарајевског и Зеничко-добојског кантона провели су активност у циљу спречавања нелегалног промета роба страног поријекла без вјеродостојне документације.

Провјером иконтролом четири пословна субјекта службеници УИО су пронашли и привремено одузели прехрамбене производе чоколаде "Милка" укупне тржишне вриједности 35.000 КМ. У складу са важећим законским прописима против четири особе биће покренути прекршајни поступци код мјесно надлежног суда, пише Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана