У Представничком дому осам мандата СДА из ФБиХ

Срна
У Представничком дому осам мандата СДА из ФБиХ

САРАЈЕВО - У новом сазиву Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ СДА је освојила осам посланичких мандата из Федерације БиХ, показују потврђени резултати општих избора које је данас објавила Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ.

Из ове странке мандате су освојили Шемсудин Мехмедовић, Данијел Тулумовић, Нермин Мандра, Мидхат Чаушевић, Амор Машовић, Шемсудин Дедић, Сафет Кешо и Шериф Шпаго.

Коалиција окупљена око ХДЗ-а има четири мандата - Даријана Филиповић, Маринко Чавара, Предраг Кожул и Славко Матић.

Пет мандата припало је СДП-у, и у Представничког дом БиХ иду Јасмин Имамовић, Зукан Хелез, Саша Магазиновић, Албин Муслић и Рејхан Дервишевић.

Жељко Комшић - за грађанску државу освојио је три мандата, која су припала Златану Бегићу, Влатку Главашу и Милану Дуновићу.

Три мандата припала су и странци Народ и правда, а посланици ће бити Денис Звиздић, Нихад Омеровић и Миа Карамехић Абазовић.

Наша странка има два мандата, и припала су Сабини Ћудић и Предрагу Којовићу, док је НЕС- за нове генерације освојио два мандата, а представљаће их Златко Милетић и Јасмин Емрић.

Босанскохерцеговачка иницијатива - Касумовић Фуад освојила је један мандат који припада Аиди Баручија.

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је потврдила и објавила резултате општих избора у БиХ одржаних 2. октобра, након чега почињу тећи законом прописани рокови за успостављање власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана