У Поточарима обиљежена годишњица злочина над Бошњацима, укопано 30 жртава

Агенције
У Поточарима обиљежена годишњица злочина над Бошњацима, укопано 30 жртава

СРЕБРЕНИЦА - У Меморијалном центру Сребреница-Поточари данас је обиљежена 28. годишњица злочина над Бошњацима у Сребреници.

Клањана је џеназа и обављен укоп 30 идентификованих жртава из јула 1995. године. 

Вјерски обред је предводио реис- ул-улема Исламске заједнице у БиХ Хусеин ефендија Кавазовић, а присуствовало је неколико хиљада људи из свих дијелова БиХ, региона и свијета.

Након вјерског обреда породице, пријатељи и комшије пренијели су табуте с посмртним остацима до мјеста укопа.

-Погледајмо заједно данас у ове нишане и издигнимо се изнад наше кобне себичности и умишљености, одбацимо заваде и заблуде да ћемо се спасити ако будемо погнули главу. Служимо Богу да бисмо се ослободили ропства људима, Свемогућем који нас потиче на љубав и праштање - поручио је Кавазовић.

Бошњачки члан Предсједништва Бих Денис Бећировић нагласио је да се посебно поштовање мора исказати према мајкама Сребренице.

-Никада ми није било лако пронаћи начин како да започнем ова обраћања. Јер ријечи које изговарате са оваквог мјеста постану веће и од вас самих. И зато их дуго бирам, јер су најтеже. А истина је увијек проста. Правда је увијек чиста. Довољно је казати 11. јули - казао је данас на отварању комеморативног скупа у Меморијалном центру Сребреница - Поточари Хамдија Фејзић, предсједник Организационог одбора за обиљежавање .

У Поточарила је био и премијер Црне Горе Дритан Абазовић који је нагласио да „мисли да је важно да у овим и даље турбулентним временима шаљемо поруку мира, солидарности са свим жртвама и шаљемо поруку незаборава“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана