У подне ће звонити звона на свим храмовима: Патријарх Порфирије позвао Србе на јединство у молитви

ГС
У подне ће звонити звона на свим храмовима: Патријарх Порфирије позвао Србе на јединство у молитви

По благослову Његове светости патријарха српског Порфирија данас ће у 12 часова звонити сва звона на православним храмовима позивајући вјерни светосавски народ на усрдну молитву, смиреност, међусобну солидарност и непоколебљивост у чињењу добра, упркос потпуно лажним и неправедним оптужбама којима је изложен у УН.

Патријарх Порфирије позвао је васцијели српски православни народ да се уједини у молитви за правду и мир свим народима, посебно онима са којима вијековима дијелимо заједничку историју са библијском вјером у срцу и на уснама: “Жив је Господ наш. Жива ће бити и душа наша!” Христос васкрсе! саопштено је из Српске православне цркве.

Генерална скупштина УН данас би требало да разматра нацрт резолуције о Сребреници коју је бошњачки дио мисије БиХ при УН иницирао самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, а чији су предлагачи Њемачка и Руанда.

Њемачка ће једина имати уводну ријеч на сједници и тражиће подршку за предложену резолуцију о Сребреници на дебати у којој ће учествовати предсједник Србије Александар Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана