У току претреси имовине Бијељинца који је ухапшен у Њемачкој

Г.С.
У току претреси имовине Бијељинца који је ухапшен у Њемачкој

БИЈЕЉИНА - Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП РС, заједно са припадницима Полицијске управе Бијељина, тренутно у овом граду претресају објекте и имовину М.Т. из Бијељине, који је ухапшен у Њемачкој.

Како је за Независне потврђено из МУП-а РС, претреси се изводе по наредбама Суда БиХ, а под надзором тужиоца Тужилаштва БиХ.

Уз навођење иницијала, из МУП-а РС су навели да га је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, у току акције "Транспортер" идентификовала као припадника организоване криминалне групе која је на међународном нивоу прометовала дроге.

Миливоје Тодоровић /47/ из Бијељине ухапшен је у Франкфурту према потјерници Тужилаштва БиХ због сумње да је као високопозиционирани припадник међународног нарко-картела повезан са тзв. "шкаљарским кланом", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу појашњавају да је ријеч о осумњиченом који је под истрагом, а на терет му се ставља да је укључен у кријумчарење и недозвољен промет великих количина опојних дрога из Јужне Америке према земљама ЕУ и даље према региону западног Балкана.

У оквиру предмета са дешифрованим Скај и Аном апликацијама, на којем ради Тужилаштво БиХ у сарадњи са партнерским институцијама из ЕУ, као и полицијским агенцијама у БиХ, овај осумњичени идентификован је као припадник организоване криминалне групе, који се углавном налази у иностранству, гдје координише рад лица укључених у кријумчарење дроге, због чега је дошао у фокус истраге полицијских агенција из више земаља.

Тужилаштво БиХ заједно са партнерским институцијама у Њемачкој, координише активности повезане са хапшењем осумњиченог, а пресузеће све потребне активности да би се у што краћем року организовало изручење осумњиченог у БиХ с циљем његовог даљег кривичног процесуирања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана