У наредним данима појачано тестирање на вирус корона у Српској

ГС
У наредним данима појачано тестирање на вирус корона у Српској

БАЊАЛУКА - Главни координациони тим констатовао је на данашњем састанку да Република Српска има довољно тестова те да ће у наредним данима бити појачано тестирање на заразу вирусом корона.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су састанак Главног координационог тима на коме је разматрана ситуација у вези са појавом вируса корона у Републици Српској.

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација, спровођење закључака Републичког штаба за ванредне ситуације и других институција, као и мјере подршке привреди усљед новонастале ситуације.

Главни координациони тим задужио је Министарство привреде и предузетништва, Министарство финансија и Пореску управу Републике Српске да изврше анализу тренутног стања у привреди Републике Српске, те да предложе мјере подршке привредним субјектима који трпе штете у пословању, узроковане појавом вируса корона.

На састанку је констатовано да је смањен број улазака лица из иностранства, као и да карантински смјештај на граничним прелазима функционише несметано. Главни координациони тим и данас је апеловано на грађане да се стриктно придржавају свих препорука надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона, као и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана