У Костајници ситуација тешка, сутра одгођена настава у школама

Јана Кезић
Foto: Велибор Трипић

КОСТАЈНИЦА - У Костајници је ситуација веома тешка, двије старије особе су евакуисане, основци и средњошколци сутра сутра неће у школе, а неће радити ни вртићи.

Потврдио је то портпарол општине у Костајници Александар Пашић за “Глас Српске” , те истакао да је ситуација веома тешка.

- Евакуисали смо двије старије особе, јер им је скроз ушла вода у стамбене објекте.У Костајници је заплављено негдје око 30 објеката, по подацима које сада имамо у четири објекта је вода ушла у стамбени дио простора. Осим тога полављено је и неколико викенд кућа - рекао је Пашић. Додао је да су заједно са Црвеним Крстом, угроженим породицама који не могу изаћи из свог стамбеног објекта, подијелили воду и пакете са храном.


Пут према Козарској Дубици је, како каже, затворен због излијевања Уне.

- Штаб је данас одржао сједницу у 13 часова и донио одлику да неће сутра бити наставе у основној и средњој школи, али и у вртићу - рекао је Пашић, додајући да је данас било наставе. Истакао је да су све службе на терену.

- Пуне се вреће, пумпе за испумпавање воде раде. Сад се брани сам центар града, горње улице Ранка Шипке - казао је он.


Додао је да је водостај на 496 цм, док је 2014. године био 505.

- За очекивање је да ће доћи на тај ниво - казао је Пашић.

Драго Вујановић из Костајнице каже да прошлу ноћ нису ока склопили.

 

- Вода још није ушла у кућу, али ниво воде константно расте. Понавља се 2014. година - рекао је Вујановић, који је у дворишту поставио вреће са пијеском.

Ко год да је имао спрат куће, како каже, попео се горе.

Припадници Ватрогасне бригаде Костајница спасавали су и мигранте, који су пјеске кренули, наводно из правца Козарске Дубице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана