У истрази о тероризму у Босанској Крупи пронађен и новац

Срна
У истрази о тероризму у Босанској Крупи пронађен и новац

САРАЈЕВО - Из Тужилаштва БиХ саопштено је да се истражује повезаност особа ухапшених у Босанској Крупи и Бихаћу са терористичким нападом на Полицијску станицу у Босанској Крупи, а с обзиром на то да је пронађен новац биће испитано и постојање елемената кривичног дјела финансирање тероризма.

Из Тужилаштва БиХ подсјећају да је на подручју Унско-санског кантона (УСК) ухапшено седам лица која се доводе у везу са терористичким нападом у Босанској Крупи.

Упоредо са хапшењима вршени су претреси и одузимани предмети и доказни материјал важан за истрагу која се води под надзором Одсјека за борбу против тероризма Тужилаштва БиХ.

Активности реализују Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА), Федерална управа полиције и Министарство унутрашњих послова УСК-а.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ претресли су ноћас девет локација на подручју Босанске Крупе и Бихаћа и ухапсили седам лица због сумње да су починила кривично дјело тероризам, саопштено је данас из Сипе.

У Полицијској станици у Босанској Крупи малољетник је у четвртак, 24. октобра, убио полицајца Озрена Марана, а ранио Авду Хасановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана