У Генералном конзулату у Бањалуци до 16 часова гласало 688 бирача

Срна
У Генералном конзулату у Бањалуци до 16 часова гласало 688 бирача

БАЊАЛУКА - У Генералном конзулату Србије у Бањалуци је до 16 часова на ванредним парламентарним изборима у Србији гласало 688 од укупно 1.210 уписаних бирача, рекао је конзул Александар Суботић, који је и предсједник бирачког одбора.

Суботић је навео да гласање протиче без проблема.

На ванредним парламентарним изборима у Србији око 11.500 држављана Србије који бораве у БиХ моћи ће да гласа на 19 бирачких мјеста, од којих је 16 у Републици Српској.

За гласање је потребан важећи идентификациони документ Србије, односно лична карта или пасош ове државе, а бирачка мјеста ће бити отворена до 20 часова.

У Зворнику до 18 часова гласало 61,5, а у Брањеву 67 одсто бирача

ЗВОРНИК - У Зворнику је до 18 часова изашло 61,5 одсто борача који су имали право да гласају на ванредним парламентарним изборима, рекао је Срни предсједник бирачког мјеста Страхиња Радаковић.

Радаковић је навео да су на бирачком мјесту у Зворнику гласала 524 од 776 уписаних гласача, те да гласање протиче без проблема.

Према подацима Бирачког одбора Брањево, на том гласачком мјесту су до 18.00 часова гласала 362 бирача или 67 одсто, од укупно 526 уписаних.

Излазност у Требињу до 16 часова скоро 80 одсто

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је на парламентарним изборима у Србији до 16.00 часова гласало 510 гласача, односно 79,32 одсто, речено је Срни у Конзуларној канцеларији.

На овом бирачком мјесту на ванредним парламентарним изборима у Србији право гласа имају 643 гласача.

Шеф Конзуларне канцеларије Миодраг Џуџалија рекао је Срни да се изборни процес одвија у најбољем реду.

Излазност на овом мјесту до 15.00 часова била је 77 одсто.

Око 11.500 држављана Србије који бораве у БиХ моћи ће да гласа на 19 бирачких мјеста. Бирачка мјеста биће отворена вечерас до 20.00 часова.

За гласање је потребан важећи идентиФикациони документ Србије, односно лична карта или пасош ове државе.

У Дрвару до 16 часова гласало 81,58 одсто бирача

ДРВАР - На бирачком мјесту у Дрвару на ванредним парламентарним изборима у Србији до 16 часова гласало је 186 бирача или 81,58 одсто, рекао је Срни предсједник бирачког мјеста Стефан Недељковић.

Недељковић је рекао да гласање протиче без проблема.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је након што је гласала на бирачком мјесту у Конзуларној канцеларији у Дрвару да је сигурна у још једну побједу и у то да Србија неће стати.

"Србија не сме да стане", рекла је Рунићева Срни.

У овој општини право гласа на ванредним парламентарним изборима у Србији има 228 бирача.

Око 11.500 држављана Србије који бораве у БиХ моћи ће да гласа на 19 бирачких мјеста, која ће бити отворена вечерас до 20 часова.

За гласање је потребан важећи идентификациони документ Србије, односно лична карта или пасош ове државе.

Излазност у Лопарама 58 одсто

ЛОПАРЕ - Излазност бирача у Лопарама на ванредним парламентарним изборима у Србији је 58 одсто до 16 часова, речено је Срни у бирачком одбору.

На овом бирачком мјесту право гласа може да оствари 646 бирача.

Бирачко мјесто у Лопарама налази се у Основној школи "Свети Сава".

На Палама у 16 часова излазност 53 одсто

ПАЛЕ - На бирачком мјесту на Палама до 16 часова је на ванредним парламентарним изборима у Србији гласало око 53 одсто бирача, рекао је Срни предсједник бирачког одбора Марко Ракић.

Ракић је навео да гласање протиче без проблема.

За гласање на Палама пријављена су 434 држављана Србије. Већина бирача који су гласали оцијенили су да треба изаћи на биралишта ради будућности дјеце, како би било боље са увјерењем да ће Србија наставити да се развија као што је кренула.

На ванредним парламентарним изборима у Србији око 11.500 држављана Србије који бораве у БиХ може да гласа на 19 бирачких мјеста, од којих је 16 у Републици Српској.

За гласање је потребан важећи идентификациони документ Србије, односно лична карта или пасош ове државе, а бирачка мјеста ће бити отворена до 20 часова.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана