Петковић: У ЦИК-у не знају шта раде или не могу да се договоре

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ преурањено доноси своје одлуке и послије данашње којом коригују наредбу о поновљеном бројању гласова за предсједника Републике Српске очито је да не могу да се договоре или не знају шта да раде, рекао је адвокат Милан Петковић.

”Једноставно не знамо шта да мислимо о овим одлукама ЦИК-а јер смо јуче имали једну информацију, данас имамо другу, сутра можемо очекивати и трећу. Очито да ни они сами, чланови ЦИК-а, не могу да се договоре између себе или једноставно не знају шта да раде у овој ситуацији”, рекао је Петковић.

Петковић сматра да је ЦИК преуранио у доношењу одлука и да је прво требало прогласити званичне резултате и онда, уколико буде жалби, да се врши пребројавање.

Очито је, каже, да та организација умјесто да буде фактор контроле, неко ко може да ради правилно и утврди шта се дешавало, они уносе само још више нервозе и немира.

Централна изборна комисија  данас је кориговала наредбу о поновном бројању гласова за ниво предсједника Републике Српске, наводећи да је ријеч о контролном бројању којим се утврђују изборни резултати по службеној дужности, а не по приговорима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана