У четвртак интервјуи са кандидатима за главног тужиоца

Срна
У четвртак интервјуи са кандидатима за главног тужиоца

САРАЈЕВО - Интервјуи са четири кандидата за главног тужиоца Тужилаштва БиХ заказани су за четвртак, 22. септембар, речено је Срни у овој правосудној институцији.

На разговор су позвани вршилац дужности главног тужиоца БиХ Миланко Кајганић, тужиоци Диана Кајмаковић и Мирослав Јањић, те Сеид Марушић чија је пријава верификована након конкурсне процедуре.

Након завршеног конкурса за ову позицију Кајмаковићева је 12. августа са позиције шефа Одјељења Тужилаштва БиХ за корупцију склоњена из тужилачког тима који је радио на дешифровању апликације "Скај", јер су одређене особе из криминалног миљеа помињале њено име.

Кајмаковићева је пребачена на Одјељење Тужилаштва БиХ за ратни злочин, али је против ње у Тужилаштву покренута интерна истрага.

"У Тужилаштву БиХ још није донесена одлука када је ријеч о интерној истрази против Кајмаковићеве", речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

Восоки судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ планирао је да након интервјуа са кандидатима на сједници која је предвиђена за 28. и 29. септембар именује главног тужиоца.

Предсједник ВСТС-а Халил Лагумџија рекао је раније да вјерује да ће ускоро бити јасна и ситуација у вези са Дианом Кајмаковић, која је пребачена у Одјељење за ратне злочине, а њу су двије криминогене особе помињале у апликацији "Скај", због чега се сада све провјерава.

Федерални медији тврде да је Кајмаковићева на боловању, након што је прије мјесец имала саобраћајну незгоду, у којој је непознато возило ударило у службени аутомобил Тужилаштва БиХ и том приликом је лакше повријеђена, али да ће доћи на интервју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана